Wat is cPanel?

Wat is cPanel?

Met behulp van cPanel kunt u vanuit uw beheerportaal eenvoudig software installeren op uw hostingaccount. De installatie gaat vrij simpel, maar als u er toch nog problemen mee hebt, dan kunt u onze helpdesk contacteren voor hulp. De installatie van de meeste andere applicaties gaat in grote lijnen hetzelfde.

Wat is cPanel?

 

 

cPanel is een webapplicatie waarmee u gemakkelijk taken kunt uitvoeren voor het beheren en onderhouden van uw website, de bijbehorende databases eventueel gebruikers aanmaken die toegang moeten hebben tot de bron van de website of u kunt hier e-mailadressen creeren voor uw domein. Ook kunt u met behulp van cPanel eenvoudig software installeren op uw hostingaccount. De installatie gaat vrij simpel, maar als u er toch nog problemen mee hebt, dan kunt u onze helpdesk contacteren voor hulp. De installatie van de meeste andere applicaties gaat in grote lijnen hetzelfde.

 

Het gebruik van cPanel heeft een aantal grote voordelen. De belangrijkste functionaliteit is de automatische update-functie. Hierbij zal cPanel, als er een nieuwe versie van de geïnstalleerde software beschikbaar komt, automatisch een back-up maken van uw applicatie en de update automatisch uitvoeren. U wordt hiervan per e-mail op de hoogte gesteld.

 

Een ander voordeel is het eenvoudig maken van reservekopieën. Een back-up via cPanel bevat alle informatie voor uw website. Hierdoor kunt u bij calamiteiten, of een klein foutje uw website weer in originele staat herstellen.

 

cPanel is niet door DuraSite ontwikkeld, maar is een externe applicatie. Meer informatie over cPanel is te vinden op de website van de makers.

 

cPanel volledig

Hoe kan ik inloggen op cPanel?

 

U kunt inloggen op cPanel nadat u een hostingpakket heeft aangeschaft bij Durasite. U ontvang een e-mail met uw inloggegevens in wachtwoord. Met deze gegevens kunt u inloggen. Hiervoor gaat u naar uw eigen domeinnaam en typt hier /cpanel achter. Is uw domeinnaam bijvoorbeeld mijnwebshop.nl dan maakt u hier mijnwebshop.nl/cpanel van. U komt dan op de inlogpagina van cPanel van waaruit u taken kunt uitvoeren.